Egy digitális elvonókúra naplója

#DayToDisconnect

#DayToDisconnect

#1 - A szabályok

2018. január 01. - linkbuilder

Ha valaha feltámadna benned az elvetemült gondolat, hogy heti egy offline napra tegyél ígéretet újévi fogadalomként, jó ha tudod: elméd baromi gyorsan elkezdi majd keresni a túléléshez szükséges kiskapukat. Ezért ha szeretnéd elkerülni, hogy újdonsült vállalásod a mindenkori magyar labdarúgó válogatott győzelmi esélyeihez hasonló gyorsasággal hulljon darabokra, akkor már az év első napján munkához kell látnod.

A recept igazából baromi egyszerű. Le kell ülni szépen, és még rögtön az elején meg kell fogalmazni a játékszabályokat, majd ígéretet tenni arra, hogy azokat a közbeszerzéseknél, a politikában, az egyházak világában, bankszférában, egészségügyben az élet sok más területén tapasztalható tisztességgel és korrektséggel igyekszel majd betartani egész év során.

Így jártam el én is: még január elsején Alkotmányozó NemNet Gyűlést tartottam, ahol pezsgőtől csak részben megtisztult elmével igyekeztem átgondolni projektem lebonyolításának legfontosabb szabályait. Ezeket most - a röviddel azután, immár teljesen józanon tett kiegészítésekkel és megjegyzésekkel együtt - változatlan formában veled is szeretném megosztani:

 

SZABÁLYZAT AZ INTERNET, TELEVÍZIÓ, RÁDIÓ ÉS OKOSTELEFON NÉLKÜL TÖLTÖTT NAPOK (Továbbiakban: #DAYTODISCONNECT vagy OFFLINE NAP) LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

 

1) AZ OTTHONI INTERNET TILOS. A WIFI ROUTER IS KIHÚZANDÓ.

- Módosítás: a wifi router begudva marad

- Lakótársak által okozott sérülések mértéke a szabály módosítása előtt: 8 napon belül gyógyuló.

2) AZ OKOSTELEFON ELZÁRANDÓ. A HÍVÁSOK ÁTIRÁNYÍTHATÓAK BÁRMILYEN KŐKORSZAKI BUTATELEFONRA.

- Kiegészítés: Igen, a NOKIA 3310-es butatelefonnak minősül.

- Megjegyzés:  NOKIA 3310-es telefont beszerezni!

 3) A TELEVÍZIÓZÁS TILOS. A TV IS KIHÚZANDÓ.

- Megjegyzés #1: A kocsmába beülés képernyőbámulási célzattal szintén televíziózásnak minősül.

- Megjegyzés #2: A Media Mark tévérészlegén tett három órás séta is. Felejtsd el!

4)  A RÁDIÓHALLGATÁS TILOS. AZ ÉBRESZTŐÓRÁS RÁDIÓ HASZNÁLATA KIZÁRÓLAG ÉBRESZTÉS CÉLJÁBÓL MEGENGEDETT.

- Megjegyzés: A délután háromra beállított, majd ki nem kapcsolt rádiós ébresztés nem opció. De ezt te is tudod, te kis mocsok!

5) MINDEN #DAYTODISCONNECT NAPRA ESŐ ESEMÉNY ELŐZETES SZERVEZÉSÉT A TILTOTT ESZKÖZÖK NÉLKÜL KELL MEGVALÓSÍTANI AKKOR IS, HA MAGA A SZERVEZÉS NEM #DAYTODISCONNECT NAPON TÖRTÉNIK.

- Megjegyzés #1: Ne tettesd, hogy nem érted! Azt jelenti, ha offline napon akarsz találkozni valakivel, nem egyeztetheted le vele előző nap Facebookon

- Megjegyzés #2: Segítek, erre való a telefon. Hidd el, régen is így csinálták!

Ha sikerült magatokat átrágnotok a fenti kortörténeti dokumentumon, akkor engedjétek meg, hogy röviden összefoglaljam nektek a tartalmát. Azon túl, hogy a bacon szalonna után újabb gyöngyszemet adtam a világnak a "#DAYTODISCONNECT nap" kifejezés megalkotásával, nem mellesleg alaposan meg is szívattam jövőbeli önmagamat. Ráadásul mindössze egyetlen napot kellett várnom arra, hogy mindez kiderüljön.

Az év első offline napja ugyanis január 2-ára esett.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://day2disconnect.blog.hu/api/trackback/id/tr9913535053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása